Når man skal pusse opp kan det i forkant være lurt å danne seg et bilde av hvordan man vil at sluttresultatet skal bli. Oppussing kan være hektisk og tidkrevende, men også morsomt underveis når man ser forandringer.

Et moodboard er rett og slett en inspirasjonstavle. Jeg finner bilder jeg liker og en type stil jeg vil skal gå igjen i det aktuelle rommet. Ved hjelp av et moodboard er det også litt lettere å se hva som kan fungere sammen og ikke.

Moodboards er derfor utrolig kjekt i forkant av oppussing. Jeg lagde dette til noen av rommene i huset når vi skulle pusse opp. Jeg hadde noen idéer om hvordan rommene skulle se ut, og ved hjelp av moodboards ble det lettere å visualisere hvordan ting skulle bli. (Og genialt til å f.eks. overtale mannen i huset, når man ikke er så god på å forklare hvordan man ser det for seg).


Moodboardet vi brukte til vindfanget og gangen.
Moodboard gang


Moodboard til stue og spisestue
Moodboard stue:spisestue


Moodboard til soverommet
Moodboard soverom


Og dette har jeg satt sammen til vi etterhvert skal pusse opp gangen i kjelleren.

Moodboard kjellergang


Et moodboard trenger ikke være noen fasit på hvordan ting skal bli. Det er heller et verktøy for å få inspirasjon og idéer til forskjellige sammensetninger. Jeg synes metoden er genial, og at det blir lettere å få til en helhet i interiøret med noe å ta utgangspunkt i.

Har du brukt lignende verktøy i forbindelse med oppussing?
rebekka