Etter å ha besøkt New York to ganger, har jeg opplevd noen ting jeg mener man ikke bør gå glipp av når man besøker The City that Never Sleeps. Andreas og jeg var her med storfamilien i oktober 2013, og med mamma og Pernille i oktober 2015. Første gangen var vi her i én uke (da hadde vi vært noen dager i Washington først), mens i fjor var vi her i 10 dager. Jeg kunne gjerne vært der lenger og skal definitivt tilbake! Min favorittby ♥︎

Begge gangene har vi bodd i SoHo, en veldig trendy bydel. Det er veldig mange fine butikker og spisesteder i området, og jeg vil absolutt anbefale å i hvertfall ta en tur hit, om ikke du bor her.

Uansett; her kommer mine New York tips!


Kollasjer3


En nedlagt jernbane som nå har blitt en grønn gangvei over byen. Kul arkitektur, masse fine blomster og planter, urbane kunstinstallasjoner, koselige coffee-shops og mange fine sitteplasser.
Mens du er her anbefaler jeg å ta lunsjen i mathallen Gansevoort Market i 52 Gansevoort St. (Jeg ser nå at det ser ut til å være nedlagt?!)
The High Line bør du få med deg uansett!
IMG_1696IMG_1728IMG_1797 IMG_1730IMG_1738 IMG_1737 IMG_1743IMG_1790IMG_1748 IMG_1786


central park


New York’s grønne oase! Hvis man bor i en by som New York, så tror jeg nesten man er nødt til å ha tilgang til en park som denne. Her er det deilig og rolig i forhold til resten av byen.
Vi leide sykkeltaxi da vi var her, og det var veldig kjekt! De tok oss rundt i halve parken og viste oss kjente steder. Vi fikk blant annet se fontenen fra Friends, Strawberry Fields og tunellen der Blair og Chuck giftet seg i Gossip Girl.
Jeg tror nesten ikke man har sjans til å rekke å se hele parken på en dag, den er nemlig enorm! (Som alt annet i USA, selvfølgelig!)
IMG_0829IMG_1580IMG_1641IMG_1646 IMG_1650 IMG_1671IMG_1675IMG_1600IMG_5827IMG_5823 IMG_1681IMG_5815IMG_5835_2 IMG_5867IMG_5869 IMG_5890


turistbuss


Jeg vil absolutt anbefale å ta en tur på turistbuss. Du får sett mye av byen på kort tid. Vi har blant annet tatt rutene i Harlem og Brooklyn i tillegg til alle i sentrum.
buss - central parkbuss buss - gossip girl skolen buss - times squarebuss2 buss3buss5 buss4buss6


helikopter


Dette man bare gjøre! Det er dyrt, (tror vi betalte ca 2000,- for 20 min. Per pers!) men det er så verdt det! Hvor ofte har man muligheten til å ta helikopter over New York, liksom? Mest sannsynlig noe man gjør bare én gang i livet.
helikopter helikopter2 helikopter4helikopter5


moma


MoMA – Museum of Modern Art er verd et besøk uansett om du er kunstinterresert eller ikke. Museet er digert, med en deilig bakgård.

moma
moma2


guggenheim


Guggenheim ligger ikke så langt fra Central Park og 5th avenue. Perfekt aktivitet på en regnversdag!

guggenheim2guggenheimIMG_0951


times square


Man må bare få med seg alle lysene, reklameskiltene, menneskene og stemningen på Times Square! Utrolig kult å se det man har sett uttalige ganger på film i virkeligheten! Her i området er det også mange butikker å handle i, blant annet en diger lekebutikk med eget parishjul (!) inni.
times square3 times square4 times square5


ellen's stardust


Ligger rett ved Times Square, og her vil jeg anbefale å ta lunsjen mens du er her. Skikkelig amerikansk diner med syngende servitører. Virkelig en opplevelse!
ellen's stardust2ellen's stardustellen's stardust3


rockefeller center


Rockefeller Center er verdt et besøk både dag og kveld. Her får du virkelig et inntrykk av hvor stort New York faktisk er. Herfra kan du se blant annet Central Park, Chrystler Building, Empire State Building, Statue of Liberty og Times Square for å nevne noe.
top of the rock - dag2top of the rock - dag3top of the rock - dag4top of the rock - kveld2top of the rock - kveldtop of the rock - kveld3


galleri sand


I West Village finner vi Galleri Sand, som eies og drives av Marianne Aulie og brødrene Aune og Vebjørn Sand. Vi var så heldige å treffe på Aune Sand, og få en guidet tur i hele galleriet og på deres private takterrasse. Jeg tror dette er noe de pleier å gjøre når det kommer norske turister og Aune er tilstede. Utrolig kult!
galleri sand6galleri sand
galleri sand2galleri sand4
galleri sand3galleri sand5
galleri sand7


west village


Når du først er i West Village, så kan du også ta turen til Magnolia Bakery og trappen til Carrie’s leilighet i Sex og Singelliv. Begge ligger i gåavstand til Galleri Sand. Det er også mange fine butikker rundt Magnolia Bakery, blant annet Marc Jacobs, Burberry og Kate Spade. West Village er et utrolig koselig område som det er verdt å bruke litt tid i.
magnolia bakerymagnolia bakery4 magnolia bakery5 satc trapp


ground zero


Ground Zero med One World Trade Center og 9/11 Memorial er absolutt verdt et besøk! Det er en stor «park» med to basseng bygd der Twin Towers stod. Rundt hele kanten på bassengene er navnene til de omkomne fra 11. september 2001. Legg også turen til museet 9/11 Memorial. Men ha da god tid og vær forberedt på mange sterke inntrykk og følelser. Museet inneholder blant annet rester av Twin Towers, lydopptak fra flyene, nyhetssaker, tidslinje fra hendelsen og klær og eiendeler fra ofrene. Utrolig sterkt!
ground zeroground zero5ground zero4 ground zero6ground zero3


5th ave


New Yorks store shoppinggate! Her finner du ekslusive butikker som Gucci, Tiffany’s, Louis Vuitton, Rolex og Versace til butikker som Nike, Abecrombie & Fitch, Hollister & Co, Michael Kors, Topshop og Ted Baker for å nevne noe. Ikke gå kun i 5th, – sidegatene er fulle av butikker de også! I tillegg ligger attraksjoner som Grand Central Terminal, Times Square, Central Park og Rockefeller Center også i sidegatene.
IMG_0972 IMG_5773_2


grand central terminal


Finere togstasjon skal du lete lenge etter! Morsomt å ta lunsjen her mens du ser travle New Yorkere haste avgårde.
grand sentral terminal grand sentral terminal2


statue of liberty


Ta fergen til Staten Island, så får du sett frihetsgudinnen nærmere enn du gjør fra land. Fergen er gratis, så forbered deg på at mange skal ombord. Og pass på å stå på riktig side! :)

statue of liberty


tiffany's


Tiffany’s er absolutt verdt et besøk, enten du skal ha noe eller ikke! SÅ.MYE.FINT. Denne fine ringen fikk jeg av Andreas da vi var her i 2013 ❤️
tiffanys


kate spade


Kate Spade er absolutt ett av mine favorittmerker. Jeg elsker alle fargene og glitteret! Besøk butikken og gå ut igjen med en stor dose inspirasjon.
kate spadekate spade2


shopping i soho


I Broadway og sidegatene er det tonnevis av butikker som blant annet American Eagle, Holister, Bloomingdale’s, Nike, Adidas, Moods of Norway, UGGs, Topshop, H&M, Jonathan Adler, Victoria’s Secret, Victoria’s Secret PINK, Converse, Tiffany’s, Mulberry, Acne, Alexander Wang, Mac og Sephora for å nevne noe! Koslige gater og butikker, og mye roligere enn 5th.
IMG_5481_2 IMG_5483soho shopping2 soho shopping3


mr chow


Mr Chow er en supertrendy restaurant i Tribeca. Den er ganske dyr, det går fort opp i en 1000-lapp per pers. Men maten er så utrolig god! Vi har pleid å be om å få litt av alt som alle kan dele, og det har vært veldig vellykket.
Her er det nok lurt å reservere bord.

mr chow2mr chow6 mr chow3mr chow7


pepolino


Da vi var i New York i høst, fant vi en ny favoritt restaurant rett under hotellet vi bodde på. Vi hadde middagen her 3 ganger på 10 dager, og det sier jo sitt! Pepolino er en utrolig koselig og intim italiensk restaurant. Jeg bestillte alltid dagens ravioli, og det var sinnsykt godt!IMG_1152
pepolinoIMG_1945


felix


De dagene vi bare var rundt ved hotellet, tok vi ofte lunsjen på Felix. Den ligger i en av sidegatene til Broadway, som er shoppinggaten i SoHo. Deilig mat og kul stemning. Prøv burgeren!
felix5felix4felix3felix6

Puh! Dette innlegget ble veldig langt, men det er jo så mye kult å gjøre i New York – at det er vanskelig å bare velge ut noe. Jeg kjenner at jeg lengter så tilbake nå som jeg har brukt en del tid på dette innlegget, og bladd igjennom alle bildene fra turene våre dit.

Jeg håper i allefall at du fikk noen tips dersom du planlegger en tur til NYC!
rebekka