Dette spørsmålet har jeg hørt mange ganger, og spesielt i perioden rett etter at vi forlovet oss og vi fortalte folk at vi ikke skulle gifte oss før om 2,5 år. Vi fikk noen rare reaksjoner på det – folk synes det var lenge til, samtidig så tenkte de nok at det ikke var noen vits i å forlove seg helt enda når vi likevel ikke skulle gifte oss på noen år.

Nå er jo ikke vi akkurat de første som er forlovet noen år før vi gifter oss, men «normalen» er vel å være forlovet rundt 1 års tid før man gifter seg. Grunnene til at man utsetter å gifte seg kan være mange, det er ikke bestandig man har gifteplaner heller, selvom man forlover seg. For mange kan det også være et spørsmål om penger. Det blir ofte dyrt når man skal gifte seg, og man vil gjerne spare opp penger for å få dagen akkurat som man ønsker.

For vår del så var vi unge da vi forlovet oss. Vi var 22 år gamle begge to. Til tross for at vi hadde vært sammen i 8 år før vi forlovet oss, så var vel ingen av oss helt klare for å gifte seg med én gang da.
Vi kunne jo forsåvidt giftet oss i sommer, men i og med at Andreas går siste året på høgskolen i år – så ville vi ikke ha siste fase av bryllupsplanlegging midt i hans bachelorskriving og slutteksamener. Så derfor passet det best for oss neste sommer.

Vi hadde snakket litt løst om bryllupsdatoen allerede en stund før han fridde. Og vi syntes at 1. juli 2017 passet veldig fint da det er året vi har vært sammen i 10 (!) år og vi likevel er enda unge. Dessuten er det akkurat vår 10,5 årsdag akkurat på dagen, og datoen ble vel egentlig satt da vi fant ut at det landet på en lørdag! Vi ble sammen 01.01.07 og gifter oss 01.07.17 – og som den nørden jeg er på datoer, så synes jeg det er kult at datoene passer så godt sammen ?

IMG_0954
16 år gamle sommeren 2008, i samme hage som vi gifter oss i neste år.

Men som sagt – for oss så passer det best for oss å vente litt med å gifte oss. Vi har jo allerede bodd sammen i 4 år snart, så det er ikke sånn at vi må gifte oss før vi flytter sammen – da hadde vi nok kanskje hatt litt mer hastverk! ?
Nå som vi ikke stresser, så får vi lenger tid til å tenke på, planlegge på – og ikke minst mer tid til å glede oss på. Og gjett om vi gjør!! Vi er begge to 25 år når vi gifter oss – og det synes vi passer oss perfekt.

Hvor lenge synes du det er «innafor» å være forlovet før man gifter seg?
rebekka