Endelig er invitasjonene klare og de fleste tror jeg har mottatt de nå. Alt ble plutselig enda mer virkelig da jeg postet innbydelsene for et par uker siden. Tenk – i morgen er det bare 3 (!!) måneder igjen!

Fargene i bryllupet blir rosa og gull med innslag av oransj, lilla og hvit. Jeg er så fornøyd med invitasjonene, og jeg er ekstra glad for at vi gikk for gullfolie på noen av detaljene i innbydelsene.

De søte klistremerkene satte virkelig prikken over i’en på konvoluttene! Jeg har hamstret en del ting på Søstrene Grene det siste året, så disse fant jeg i «bryllupskassa» vår :)

I går var vi også å prøvesmakte menyen til bryllupet – og oh my! Det var så godt og vi trillet ut derfra.

Ha en fin helg!

I disse bryllupstider så er jeg veldig glad i eBay. Jeg har handlet alt fra glitter til pomponger der i det siste. Og for noen uker siden dumpet denne gjesteboken ned i postkassa.
Ikke bare passer den perfekt til temaet og fargene til bryllupet vårt, men den kostet i underkant av 150,- (med frakt!) og var her etter bare litt over en uke.

Den er lyserosa med skrift i gull, og har hvite, helt blanke sider.

(Det ble visst en liten snik-titt på invitasjonene våre også! ?)

Gjesteboken bestilte jeg herfra.

Bryllupshysteri. Det er noe jeg har kjent godt på helt siden vi begynte å planlegge vårt eget bryllup i 2015. I begynnelsen synes jeg det var så gøy og spennende å følge alle mulige brudekontoer på instagram, pinterest, blogger, osv. Så mange flotte bryllup og feiringer med flotte biler, kaker, fotograf, videograf, spesielle danser og brudekjoler ut av en annen verden.
Jeg fulgte med på alt dette frem til i sommer. Da begynte jeg å få en klump i magen av å se på alle disse bildene av såkalte «perfekte» bryllup. Jeg fikk vondt i magen av å tenke på at det var sånn bryllup skulle være. Skulle vårt bryllup sammenlignes med dette? Jeg ville ikke ha mitt bryllup sånn! Jeg tok meg en pause fra alle mulige inspirasjonskontoer for bryllup. Det er først nå jeg synes det har blitt gøy å følge med på igjen, nå uten klump i magen. Selv om noens bryllup er sånn og sånn, betyr ikke det at alle bryllup skal være sånn.
Jeg elsker jo å planlegge og er glad i detaljer. Så vi kommer nok til å få et gjennomført bryllup, men det som er deilig er at jeg har innsett at det faktisk ikke er det viktigste!


Collagen er satt sammen av bilder fra Pinterest.

Når man er i bryllupsboblen så blir man så påvirket av alle bryllup rundt en. Og når det går så langt at man begynner å få vondt i magen ved tanken på at dagen vår ikke skulle blitt perfekt, da skjønner man at det har gått for langt. For det finnes vel strengt tatt ikke perfekte dager? Hva så om det regner? Det får vi faktisk ikke gjort noe med, men skulle det regne – ja, så får vi gjøre det beste ut av det! Hva så om håret og sminken ikke er perfekt? Det viktigste er faktisk at vi blir gift!

Jeg kommer til å fortsette å se på bilder og inspirasjon på nett, men nå er det med den vissheten at dagen vår ikke trengs å måle seg med det jeg ser. Ikke misforstå meg, jeg synes bildene av bryllupene jeg ser på nett er flotte! Men de er ikke oppnålige, i allefall ikke for oss.

Vi kommer til å feire dagen vår og ha de rammene rundt som vi liker og har lyst på. Ikke fordi det skal måle seg opp med noe jeg har sett på instagram!

Det skal være ekte. Det skal være oss. Det skal være vårt bryllup, slik vi vil ha det!

Endelig har vi bestemt oss for fargene vi ha i bryllupet vårt! Siden sensommeren har vi egentlig ikke fått gjort noe særlig mer i forbindelse med planleggingen, så nå når vi har fått på plass fargene så blir det lettere for oss når vi nå etterhvert skal begynne å se på invitasjoner.

Fargene vi kommer til å legge vekt på er hvit, rosa, lilla, oransj og gull, og jeg tror det kommer til å bli kjempestilig!
fargetema
Jeg elsker jo farger, og har egentlig hele veien sett for meg å bruke alle mulige farger, men jeg ser nå at det blir nok lettere å få en helhet på ting når vi holder oss til noen bestemte farger. For å ikke låse oss helt til fire/fem farger, så tenker jeg å bruke forskjellige nyanser av fargene vi velger, på den måten blir det en helhet – samtidig som vi får litt fargespill.

Tenk at nå er det bare 258 dager igjen!

rebekka

Tenk at det allerede er 1,5 år siden Andreas gikk ned på kne, og at det er enda mindre tid enn det til vi skal gifte oss! Tiden har gått så fort, og jeg er sikker på at det neste året bare kommer til å fly avgårde!

IMG_5417
Åh, som jeg gleder meg til å bli kona di!

rebekka

Når vi gifter oss neste sommer, så har jeg lyst på noen bryllupssko som gjør litt ut av seg! Jeg elsker farger og morsomme ting, og har lyst til å få frem litt av dette på bryllupsdagen min. Aller helst har jeg lyst på noen i glitter, eller et par knallfargede sko.
Derfor har jeg nå plukket ut noen sko litt utenom de vanlige, hvite bryllupsskoene, men som jeg synes kunne passet like bra til en brud likevel!


Kollasjer6


bryllupssko glitter-gull-sølv
1. her // 2. her // 3. her // 4. her // 5. her // 6. her // 7. her // 8. her // 9. her // 10. her // 11. her


 

Kollasjer6-004


 

bryllupssko blå-grønn-lilla
1. her // 2. her // 3. her // 4. her // 5. her // 6. her // 7. her // 8. her // 9. her // 10. her // 11. her // 12. her


Kollasjer6-001


bryllupssko hvit
1. her // 2. her // 3. her // 4. her // 5. her // 6. her // 7. her // 8. her // 9. her


Kollasjer6-003


bryllupssko rosa-gul-nude-rød
1. her // 2. her // 3. her // 4. her // 5. her // 6. her // 7. her // 8. her // 9. her // 10. her // 11. her // 12. her

rebekka

Dette er noe vi har brukt litt tid på å bestemme oss for. Skal vi ta bryllupsbildene før eller etter vielsen? I begynnelsen bestemte vi oss vel egentlig for at vi skulle ta bildene mellom vielsen og middagen.
For er det ikke det alle andre gjør? Og er det ikke litt rart å ta bryllupsbildene før vi faktisk er gift?

Gjerpen_kirke,_Skien_kommune,_Telemark
Gjerpen kirke som vi gifter oss i ❤️ Bilde: Wikipedia

Men ett år gikk og vi tenkte at: «oj, da blir det jo et ganske stort opphold mellom vielsen og middagen?!» (En av fordelene med å bruke langt tid på planleggingen!)
Hva skal gjestene finne på i mellomtiden? Man setter jo ofte av 2 timer til en sånn type fotografering, og det blir jo kjedelig å vente så lenge. Man blir sultne og det er ikke sikkert alle gjestene som kommer langveis fra har noe sted å være i mellomtiden. Vi vil gjerne at dagen vår skal være morsom og fin for gjestene våre også, ikke bare for oss.
Så vi tenkte litt på det, og for et par uker siden så ble vi enige om å ta bildene først! Så her om dagen ringte jeg faktisk og flyttet på vielsen noen timer sånn at vi får litt bedre tid til bildene. Det blir en mye bedre flyt i dagen da innbiller jeg meg, for da kan vi dra rett fra vielsen til mingling der festen skal være.

Hva synes du om å ta bryllupsbilder før vielsen?
rebekka

Dette spørsmålet har jeg hørt mange ganger, og spesielt i perioden rett etter at vi forlovet oss og vi fortalte folk at vi ikke skulle gifte oss før om 2,5 år. Vi fikk noen rare reaksjoner på det – folk synes det var lenge til, samtidig så tenkte de nok at det ikke var noen vits i å forlove seg helt enda når vi likevel ikke skulle gifte oss på noen år.

Nå er jo ikke vi akkurat de første som er forlovet noen år før vi gifter oss, men «normalen» er vel å være forlovet rundt 1 års tid før man gifter seg. Grunnene til at man utsetter å gifte seg kan være mange, det er ikke bestandig man har gifteplaner heller, selvom man forlover seg. For mange kan det også være et spørsmål om penger. Det blir ofte dyrt når man skal gifte seg, og man vil gjerne spare opp penger for å få dagen akkurat som man ønsker.

For vår del så var vi unge da vi forlovet oss. Vi var 22 år gamle begge to. Til tross for at vi hadde vært sammen i 8 år før vi forlovet oss, så var vel ingen av oss helt klare for å gifte seg med én gang da.
Vi kunne jo forsåvidt giftet oss i sommer, men i og med at Andreas går siste året på høgskolen i år – så ville vi ikke ha siste fase av bryllupsplanlegging midt i hans bachelorskriving og slutteksamener. Så derfor passet det best for oss neste sommer.

Vi hadde snakket litt løst om bryllupsdatoen allerede en stund før han fridde. Og vi syntes at 1. juli 2017 passet veldig fint da det er året vi har vært sammen i 10 (!) år og vi likevel er enda unge. Dessuten er det akkurat vår 10,5 årsdag akkurat på dagen, og datoen ble vel egentlig satt da vi fant ut at det landet på en lørdag! Vi ble sammen 01.01.07 og gifter oss 01.07.17 – og som den nørden jeg er på datoer, så synes jeg det er kult at datoene passer så godt sammen ?

IMG_0954
16 år gamle sommeren 2008, i samme hage som vi gifter oss i neste år.

Men som sagt – for oss så passer det best for oss å vente litt med å gifte oss. Vi har jo allerede bodd sammen i 4 år snart, så det er ikke sånn at vi må gifte oss før vi flytter sammen – da hadde vi nok kanskje hatt litt mer hastverk! ?
Nå som vi ikke stresser, så får vi lenger tid til å tenke på, planlegge på – og ikke minst mer tid til å glede oss på. Og gjett om vi gjør!! Vi er begge to 25 år når vi gifter oss – og det synes vi passer oss perfekt.

Hvor lenge synes du det er «innafor» å være forlovet før man gifter seg?
rebekka

Når vi nå planlegger bryllup, er det mange valg vi må ta stilling til. Og et av de er om vi skal ha barn i bryllupet vårt eller ikke.
Både Andreas og jeg er veldig glad i barn og har både nieser og andre barn som vi omgås med og er veldig glad i. Det er også derfor vi sliter så med dette valget. Hadde vi ikke hatt noen barn i omgangskretsen vår, hadde valget vært lett – da hadde det blitt et bryllup uten barn. Men nå som situsasjonen er en litt annen, blir valget plutselig mye vanskeligere enn vi hadde sett for oss. Vi vil jo gjerne ha alle vi er glad i med på å feire dagen vår.

IMG_0271

På en annen side – så er bryllup ganske kjedelige for barn. Man blir jo gjerne sittende flere timer ved bordet for å spise og å høre på taler. Barna kan fort bli utålmodige og begynne å klenge og mase på foreldre, besteforeldre eller andre voksene i selskapet. Og vi vil jo gjerne at de voksne skal få med seg det som foregår!

Så den løsningen vi har kommet frem til og som vi synes passer best for oss er at vi gjerne vil ha barn i bryllupet vårt – helt til vi setter oss til bords. Da får barna vært litt med i bryllupet, samtidig som vi får den roen vi ønsker oss ved matbordet. For ikke å glemme at det kommer til å bli servert alkohol, og da synes jeg ikke at barn har noe å gjøre der utover kvelden uansett.

Hva tenker du om barn i bryllup? Hadde du/kommer du til å ha barn i ditt eget bryllup?
rebekka

Noe av det første jeg gjorde da vi kom hjem fra Paris i fjor var å kjøpe en planleggingsbok til bryllupet. Boken har fire kapitler («inspirasjon», «planlegging», «gjester» og «den store dagen») og hvert kapittel inneholder en «lomme» til å ha kort, notater, bookinger, o.l. i – veldig greit å ha alt på ett sted!

IMG_0341 - versjon 2IMG_0380 - versjon 2IMG_0348 - versjon 2IMG_0354 - versjon 2IMG_0336 - versjon 2IMG_0357 - versjon 2 IMG_0370 - versjon 2 IMG_0374 - versjon 2

Boken inneholder mange tips og ideer til bryllup. Den har også god plass til å skrive ned egne notater. I tillegg inneholder den et titalls sider til å fylle inn informasjon om gjestene på; adresse, kommer/kommer ikke, takkekort sendt, osv. Det er mange sider til skissing av bordkart, tomme sider til å lime inn minner fra bryllupsdagen på, samt sider til budsjettnotater.

Boken virker noe utdatert med tanke på bilder og design. Jeg er likevel glad for at jeg kjøpte den, tipsene er jo fremdeles gode, og jeg synes det er veldig gøy å samle ideene og tankene våre her. Det kommer til å bli morsomt å bla i denne igjen når vi har vært gift i 10 år!
rebekka

Eldre innlegg »