57dbe8e7b50697001788eb52 57dbe6105ecc470010a43f70

I forbildelse med flytting så blir det en del rydding og pakking om dagen. Og i den anledning så har jeg funnet en del gamle og nye ting som jeg rett og slett ikke får brukt eller har bruk for, og som jeg synes fortjener nye hjem!
Jeg selger unna litt ting på ‘Tise, og der heter jeg rebekkaaubert. På profilen min finner du blant annet interiør, vesker og sko, og jeg oppdaterer fortløpende.
Happy shopping!

rebekka

Å overta huset vårt
90_1361436226
Foto: finn.no
I dag er det faktisk bare to uker til overtagelse, og jeg gleder meg veldig til å stå med nøkkelen i hånda! Da skal vi sette i gang med drenering rundt huset og riving av kjøkken og bad.

Jul
img_7074
Julaften 2015
Jeg elsker julen, med all den gode maten, stemningen og tiden sammen med familie og venner. Tenk at det snart bare er 3 måneder igjen! I år skal jeg faktisk feire jul med svigers for første gang, og det gleder jeg meg veldig til.

Å flytte på nyåret
Vi kommer nok ikke til å kunne flytte inn i huset før på nyåret en gang, så vi er så heldige å få lov til å bo hos pappa i tiden mellom salg av leilighet og innflytting i «nytt» hus. Jeg gleder meg til vi begynner å komme i mål med oppussingen og til å kunne flytte inn!

25-årsdagen vår
Vi fyller 25 år begge to i april, og når vi begge to er halvveis til 50, så må jo det feires!

Bryllup
IMG_0271.
Til sommeren gifter vi oss, og det gleder vi oss veldig til begge to! De største tingene har vi allerede på plass, så fremover må vi begynne å se litt på invitasjoner, musikk og transport til og fra kirken. Bare planleggningen er jo så moro!

rebekka

Akkurat idet vi var ferdige med oppussingen her, så må vi brette opp ermene igjen! Tenk at vi har kjøpt oss hus – det er ganske uvirkelig! I utgangspunktet hadde vi ikke tenkt til å flytte igjen på noen år, helt til dette huset datt ned i fanget på oss en dag i forrige uke. Den siste uken har gått i mange telefonsamtaler til banken og megler, og i dag er huset vårt!

90_863172872 90_1297466397 90_1339045554 90_1361436226 90_41459410390_1968025687
Alle foto: finn.no

Det er ikke reint lite som må gjøres her heller – vi må pusse opp to bad, kjøkken, vaskerom, stue, soverom – ja, egentlig hele huset! Det er fra 1968, og det er ikke gjort noe siden den tid bortsett fra kjøkken og et bad på 90-tallet, som er ganske utdatert det også. I tillegg til alt det kosmetsike må vi drenere, bytte tak på sikt, skifte vinduer og bytte alt elektrisk. ?
På tross av at det blir en del jobb, så gjorde hagen, beliggenheten, planløsningen og tomten på 2,5 (!) mål at vi falt pladask begge to. Tenk så fint det kommer til å bli!!

Så de neste ukene blir det bare å hive seg rundt og klargjøre rekkehuset vårt for salg! Jeg håper dere vil følge med på ferden videre!

rebekka

IMG_2563
Onsdag morgen satt lillesøster seg på flyet til New York for å studere. Det er ganske vilt at lillesøstra mi som bestandig terget meg da vi var små, har blitt så stor!
Nesten hele den siste uka hennes i Norge ble brukt til avskjedsmiddager og avskjedsfest. Det ble ganske tårevått da jeg måtte si hade til henne på mandag og vite at jeg ikke skulle se henne før til jul igjen. Ikke nok med det, men hun befinner seg jo så langt hjemmefra! Bare tanken på det gjør at jeg nesten får tårer i øynene.

I forbindelse med at Pernille har flyttet, har hun opprettet en blogg sånn at vi her hjemme kan følge med på livet hennes i storbyen. Bloggen hennes finner du her, og jeg gleder meg til å følge med!

(Legger dere forresten merke til de fine smykkene vi har? Jeg kjøpte et hver til oss før hun dro, som en liten avskjedsgave. Er de ikke fine?)

rebekka

jeg hater å ha dårlig tid
Og nettop derfor er jeg ute i goooood til ting jeg skal. Hater å stresse eller komme forsent! Det resulterer ofte i mye venting. Men heller det enn å komme for sent! Jeg synes det er viktig å respektere andres tid og derfor forventer jeg det samme tilbake.

jeg elsker lister
Jeg har lister på absolutt alt. Det hadde vært krise om jeg mistet telefonen min, der har jeg mange to-do lister, huskelister, handlelister, ønskelister, jobblister og mange andre rare lister, haha.

jeg er skikkelig pingle
Når det kommer til sprøyter, nåler og smerter i kroppen. Jeg liker det virkelig ikke! Derfor er det ganske vilt at jeg faktisk har en tatovering. Den er veldig liten, men jeg holdt faktisk på å svime av mens jeg tok den!

jeg er livredd for slanger
Og det har jeg vært så lenge jeg kan huske! Jeg er skikkelig redd, og det kan ofte være en prøvelse å gå i skog og mark om våren/sommeren/høsten. Det spiller ingen rolle om de er giftige – jeg er like redd for huggorm som stålorm. Grøsser bare jeg skriver om det – de er så sinnsykt ekle!!

jeg er ikke religiøs
Men jeg tror det er mer mellom himmel og jord enn det vi kan se.

jeg drømmer mye
Og jeg våkner nesten hver morgen med å huske hva jeg har drømt! Det er mye rart! I natt for eksempel, drømte jeg at jeg var i New York med mange andre. Vi var inne i Notre Dame (som tydligvis hadde forflyttet seg fra Paris i natt!) og plutselig ble den sprengt av store vannmasser som kom opp fra bakken. Vi fløt nedover New York og skyskraperne kollapset rundt oss. Donald Trump og kona var der óg, de ble hentet opp av vannmassene med helikopter! Skjønner ikke hvor fantasien kommer fra!?! Haha!

jeg hater tær og føtter
For ikke å snakke om tånegler – synes det er så ekkelt! Fysj.

jeg er introvert og høysensitiv
Jeg elsker å være hjemme i ferier, i helgene og om kveldene. Jeg liker å være med venner óg altså, men som regel liker jeg meg best hjemme. Jeg tar også veldig innover meg andres følelser og kan fort bli påvirket av andres humør. Jeg trenger tid på å hente meg inn igjen etter å ha vært med andre mennesker.

jeg har rbf
Også kalt resting bitch face, haha! Det vil si at når jeg er helt normal og avslappet i ansiktet, så ser jeg skikkelig sur ut! Men jeg er (som regel) ikke det, altså!

jeg er totalt avhengig av leppomade
Og går _ingen_ steder uten! Jeg har alltid en leppomade tilgjengelig – enten det er i lomma, i veska, i bilen, i stua, på nattbordet, på jobb, osv, osv..

jeg kan spille morgenstemning på blokkfløyte
Faktisk! Vi måtte lære oss den på barneskolen, og tydligvis så pugget jeg den så godt at den sitter enda!
C-A-G-F-G-A-C-A-G-F-G-A-G-A-C-A-C-D-A-D-C-A-G-F

Har du noen sære egenskaper?
rebekka

Jeg kom over denne listen på en blogg for litt siden og siden jeg elsker slike lister – så ville jeg fylle ut en jeg også! Kanskje dere blir litt bedre kjent med meg òg?

1. Hvor gammel er du om 5 år? Da er jeg 29 år! 2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Kollegene mine og barna på jobb. 3. Hvor høy er du? Jeg er 160 cm (lav). 4. Hvilken serie så du sist? Holder for tiden på med Orange Is The New Black. 5. Hvem ringte du sist? Andreas. 6. Hvem ringte deg sist? Mormor. 7. Hva stod det på den siste sms’en du fikk? «Jada!» fra Andreas 8. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Det kommer helt an på hvem det er og hva det gjelder. Korte beskjeder tar jeg på melding, lengre beskjeder liker jeg å ta over telefonen hvis det er noen jeg kjenner godt. 9. Hva er ditt favorittsted? Jeg elsker å være hjemme. Men jeg er veldig gald i å reise også, og liker veldig godt storbyer. New York er en favoritt! 10. Hvilket sted foretrekker du minst? Det kommer jeg ikke på i farta.. 11. Når så du moren din sist? Da vi dro fra hytta på søndag.

IMG_7316
12. Hvilken øyenfarge har du?
Blå 13. Hvilken julesang er din favoritt? Coming Home For Christmas av Maria Mena. 14. Er foreldrene dine gift eller skilt? De skilte seg da jeg var 12 år. 15. Når våknet du i dag? Stod opp klokka 05:50 – slumra litt i dag. 16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år? I et fint hus med Andreas og barna våre. Kanskje vi har hund? 7. Hva skremte deg om natten som barn? Jeg hadde mye mareritt og husker jeg var veldig redd for at det var rev (!), spøkelser eller andre mennesker på rommet mitt. 18. Hvilket siste youtubeklipp fikk deg til å le? Er ikke så mye på YouTube, men ler ofte av filmene som popper opp på facebook :) 19. Hva er din beste egenskap? Jeg er sta. 20. Hva er din verste egenskap? Jeg er sta. 21. Sover du med eller uten klær om natten? Jeg sover i pysj!

IMG_8011

22. Hvor mange puter har du i sengen? Vi har to hver – en hotellpute og en vanlig pute. Sover kun med den vanlige. 23. Hva er det rareste du har spist? Gress og tørrfôr. Jeg lekte ku når jeg var liten – derav gresset. Tørrfôret bestemte jeg meg for å smake på en gang vi hadde fest. Var nok litt utpå kvelden, haha.. 24. Har du stasjonær eller bærbar data? Begge deler. Vi har en stasjonær på kontoret, også har vi hver vår bærbare – jeg en Mac. 25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Inne eller ute? Sko ute selvfølgelig! Også går jeg helst i slippers inne :) 26. Hva hører du på akkurat nå? Kjøkkenvifta – Andreas lager middag! 27. Hvilken iskrem er din favoritt? Tror det må bli Royal Trippel. 28. Hvilken dessert er din favoritt? Karamellpudding. 29. Hva er den største premien du har vunnet? Er veldig usikker på om jeg har vunnet en premie noen gang. 30. Liker du kaffe? Nei, så voksen er jeg ikke enda! 31. Hva drikker du helst til frokost? Vann. 32. Hvem var din favorittlærer på vgs? Mattelæreren vår kanskje. 33. Kan du spille poker? Nei, det kan jeg ikke. 34. Hva har du spist i dag? Frokost kl 06:30, lunsj kl 10:30, mellommåltid kl 14:00, og nå skal snart middagen fortæres! 35. Favoritt farge? Dyp lilla eller burgunder. Men jeg elsker jo egentlig alle farger. 36. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på? Radio Norge. Hører bestandig på den i bilen. 37. Vil du ha barn? Ja! Det har jeg alltid hatt lyst på. Forhåpentligvis om noen år. 38. Kan du noen andre språk enn norsk? Kun engelsk.

IMG_0477 2.

39. Sover du på en spesiell side? Egentlig ikke. Jeg sover på ryggen eller siden, men ikke på magen, det har jeg aldri klart. 40. Foretrekker du havet eller basseng? Havet! 41. Hva bruker du helst penger på? Klær, sminke og interiør. 42. Eier du dyrbare smykker? Når jeg tenker meg om, så begynner det jo å bli noen. Forlovelsesringen min, søljer til bunaden og et par Lyngaard øredobber jeg fikk da jeg fylte 20 blant annet. Også har jeg arvet en del smykker. 43. Hva er ditt favorittprogram på tv? Grey’s Anatomy, Tid For Hjem, Unge Mødre, Bloggerne, Neste Sommer, Helt Perfekt, Idol +++ Tv-slave sa du? 44. Hva skal du gjøre i helgen? I helgen skal vi feire bursdag! Jeg har bursdag dagen før Andreas, så koselig med felles vennefest :) 45. Kan du stå på slalom? Har ikke gjort det siden jeg var rundt 10 år, så det vet jeg faktisk ikke om jeg kan lenger! 46. Hvordan imponerer man deg? Ved å tørre å være seg selv. 47. Hva slags ringelyd har du på mobilen? Standart iPhone ringelyd. 48. Fortell en ting leserne dine antaglig ikke vet om deg? Jeg elsker lukten av bensin! 49. Hva har du nærmest deg nå som er rødt? Almanakken min. 50. Er du sosial? Både ja og nei. Jeg liker å være med venner og familie, men jeg er også avhengig av å ha litt tid for meg selv i løpet av en dag.

Håper dere synes det var gøy å lese!
rebekka

Jeg fant denne morsome listen hos Kristin og siden jeg elsker å lese slike innlegg, så tenkte jeg å fylle ut min egen også. Here we go!

3 ting jeg liker
– lister! Jeg har lister på alt!
– å reise og å oppleve nye ting
– god mat

IMG_1687IMG_5976
Nice 2011, New York 2015

3 ting jeg ikke liker
– å kjøre bil når det er glatt
– å vaske opp og å bytte sengetøy (overlater det som regel til Andreas..)
– når katta røyter (noe som er bestandig!)

3 ting jeg gleder meg til
– bryllupet vårt neste sommer!
– vår og lysere kvelder
– bursdagen min i april

IMG_8036
Fiffi

3 ting jeg er flink til
– å ha orden, planlegge og organisere
– å gjennomføre ting jeg har bestemt meg for
– å ta meg av andre

3 ting jeg ikke er flink til
– å ta i mot komplimenter
– å synge, men det stopper meg ikke av den grunn!
– å legge vekk data og mobil

IMG_9617
Paris 2014/2015

3 ting jeg ønsker meg
– sol, sommer og varmere vær
denne vesken fra Gucci
alt fra Jonathan Adler!

3 ting jeg burde gjøre
– ta en ordentlig ryddesjau, både i klesskapet og i boden
– vaske huset oftere (det er så kjedelig!!)
– bli flinkere til å rose meg selv

3 ting som inspirerer meg
– farger
– sommer, sol og fine blomster
– musikk

IMG_6108

3 ting som får meg til å slappe av
– å gå til frisøen, luksus å bli dullet og stelt med!
– stearinlys en mørk vinterkveld
– nyvasket hus

3 ting som stresser meg
– alle de tingene man gjerne skulle gjort, men aldri gjør (..som å rydde i boden)
– dårlig tid
– å ikke ha kontroll

3 ting som får meg til å smile
– ferie
– Andreas (til og med når jeg er sur)
– gode venner

IMG_0607
Sommer 2015
rebekka

31. desember 2014.
Den dagen glemmer jeg aldri. Vi var i Paris for å feire nyttår. Det hele endte med at han gikk ned på kne.
Ikke sånn foran-eiffeltårnet-på-slaget-klokka-12-med-fyrverkeri-på-stjernehimmelen kliss, men veldig koselig og akkurat passe romantisk – veldig oss.

 

Dagen startet med at vi skulle gå fra hotellet vi bodde på og bort til Notre Dame. Uten frokost innabords og med et stykke å gå, skaper ikke det de beste forutsetningene for ei blid frøken.
Vi gikk i hvertfall en liten halvtime før vi fikk kjøpt med oss noen baguetter og litt å drikke som vi tok med oss på veien. Det jeg elsker med å være på tur med Andreas, er at når vi går til og fra steder – så stresser vi ikke med noenting, vi tar oss bare godt tid, tusler avgårde og nyter omgivelsene (noe vi ikke er vant med i min familie (hei, mamma!)).

Etter litt over en times gåing var vi endelig fremme ved Notre Dame.
IMG_9709IMG_9714

Det skulle være umulig å få til et fint bilde sammen foran kirken.

DCIM103GOPRO
DCIM103GOPRODCIM103GOPRO

Inne i Notre Dame tente vi lys for min bestemor ♥︎
IMG_0355IMG_9751IMG_9747

Deretter gikk turen videre til Louvré med sykkeltaxi. Denne frøkna er nemlig ikke altfor glad i å gå.
Det som møtte oss der var kø, på kø, på kø! Vi hadde nok kanskje valgt en litt dum dag å reise dit på, det var jo nyttårsaften og stengte tidligere. Vi kom dit også litt utpå dagen, og av erfaring så lønner det seg å gjøre ting som dette fra morgenen av ;)
IMG_9762IMG_9777
IMG_0382

Først måtte vi stå i kø 1 time for i det hele tatt å komme dit man kjøper billetter. Her var det også sikkerhetssjekk, akkurat på samme måte som på flyplasser. Det jeg ikke visste da, – var at Andreas blei sykt stressa når han måtte gå igjennom metalldetektoren. Han var redd for at den skulle slå ut, for så å måtte bli kroppsvisitert (han hadde jo ringen på innerlomma). Vi kom oss heldigvis gjennom uten problem!

Videre derfra var det en ny kø for å kjøpe billetter. Vi stod vel i kø 3 kvarter her, og da vi kom frem til skranken for å kjøpe billetter, så sier dama at vi ikke trengte billetter siden vi var under 23 år. Da måtte vi le litt! Så lenge i kø når vi likevel ikke trengte.

Det eneste vi (eller rettere sagt jeg, Andreas hadde ikke så store behov for å dra på Louvré i det hele tatt) skulle på Louvré var å se Mona Lisa. Hallo, man må jo bare det når man er i Paris, må man ikke?

Etter å surret rundt på museet en stund, fant vi endelig frem til maleriet av Mona Lisa, og da møtte dette synet oss;
IMG_9793
Jippi, enda mer kø!

Men jeg hadde ikke kommet så langt for å la meg stoppe her, jeg skulle se Mona Lisa.
Det var nå moroa begynte. Folk var helt ville og dyttet og presset hverandre for å komme frem til bildet.
IMG_0392
Ett ord; KAOS!

Jeg holdt vel på en time her også, for å komme meg frem. Andreas var som alltid tålmodig og ventet ved en av sideveggene i rommet.
IMG_9800IMG_0404
Klart man må ta en selfie når man endelig har kommet frem!? (LITT rød i kinna etter dét kaoset, sliten, lavt blodsukker og klar for lunjs!)

Fun fact: jeg husker jeg kom bort til bildet og tenkte «thats it?». Haha.

Nå var vi slitne og sultne begge to, og når jeg er sulten – da er jeg ikke mye koselig å være rundt. Vi kom oss ut av museet, og begynte å lete etter et sted å spise lunsj. Vi fant en restaurant, slukte maten, og lurte på hva vi skulle gjøre videre.
Andreas hadde lest om en park han gjerne ville se. Den skulle visst være veldig koselig, men et lite stykke unna. Jeg var ikke veldig gira, men tenkte at siden han hadde vært så snill å være med meg til Louvré, så kunne jaggu’meg jeg være med han i en park. Men på én betinglese; at vi tok taxi.

Taxi-sjåføren skjønte ikke hva i all verden vi skulle i den parken. Litt spørrende sa jeg «Is’nt it beautiful?»
Hvorpå han svarte «Well..it’s nice. Not the best, but nice». Og nå begynte jeg å bli skeptisk.
Turen tok omtrent en halvtime, og etter ca 20 minutter kom vi inn i et skikkelig tvilsomt strøk. Slitne sjapper langs gatene og mennesker som også så ganske slitne ut. Jeg ble oppriktig redd og sa tydelig ifra til Andreas om det. Fremme ved parken var det ikke én eneste taxi å se, så jeg ble jo også redd for om vi ikke skulle komme oss hjem igjen.. Uff, stakkars mann.

MEN..
Parken var nydelig, og med en fantastisk utsikt; IMG_9805IMG_9826IMG_9822 IMG_9817IMG_9816

Vi fikk også med oss solnedgangen.
IMG_9833 IMG_9832

Vi tuslet rundt i parken og koste oss, leide hender og bare nøt herandres selskap. Jeg måtte selvfølgelig inrømme at jo, det var ikke så dumt at han hadde dratt meg med hit likvel, parken var kjempefin!
Så ville han gjerne ha med med på en topp vi så litt lenger bort i parken. Jeg nektet, jeg hadde gått nok den dagen.. (Er det mulig?!) 

Så det ble ikke noen ny bakketopp.

Vi gikk videre, og plutselig tok han tak i meg og snudde meg mot han. Han sa veldig mange fine ting (som jeg desverre ikke husker mye av), før han til slutt gikk ned på kne. Jeg ble utrolig overrasket og egentlig litt sur, for jeg trodde han tulla! Jeg hadde lenge mast og hintet om frieri, men han sa hele tiden at han ikke ville være forlovet så lenge før han giftet seg, maks 1 år (datoen hadde vi allerede bestemt), så jeg hadde egentlig slått meg til ro med at det ikke kom til å skje på noen år enda.
Så da han satt på ett kne og spurte; «Vil du gifte deg med meg?»,
var det eneste som kom ut av munnen «Kødder du?».
Når jeg til slutt skjønte at han ikke tulla, tenkte jeg bare at jeg må huske å si ja!, jeg hadde hørt om mange som hadde glemt å svare.

Så jeg sa ja. Og det var helt fantastisk og helt perfekt.

Og vi fikk (tro det eller ei!) taxi tilbake til hotellet. Hele bilturen bare smilte jeg; så på ringen, så på Andreas og bare så «du er gæ’ærn!». Jeg var helt målløs og ble virkelig tatt på senga.

IMG_9872 kopi
Vårt første bilde som forlovet; LYKKELIGE!

IMG_0428
Min første «ringfie»

Vi var på hotellet et par timer og dusja og stelte oss for å dra ut å spise middag litt senere den kvelden siden det var nyttårsaften.
Vi havnet på en utrolig koselig restaurant med live-musikk, fantastisk stemning og godt mat.
IMG_0471

Og dette året, – som alle andre år – fikk jeg nyttårskysset mitt. Men likevel var dette litt ekstra spesielt ♥︎
IMG_0485
IMG_0623IMG_0632
Det skjønneste av alt var jo at han hadde hatt ringen på innerlomma hele turen og bare ventet på øyeblikket hvor han kunne fri. Han hadde til og med vært hos pappa før vi dro og spurt om lov til å gifte seg med meg! Hvor skjønt er ikke det!?

Du er fantastisk, Andreas. Jeg elsker deg, og jeg gleder meg til å bli kona di!
rebekka