I dag har jeg vært å bestilt tapet og kjøpt maling til soverommet vårt. Tapeten er fra kolleksjonen Masterpiece fra Eijffinger og jeg forelsket meg helt i denne tapeten. Den er dramatisk og mørk samtidig som den er full av farger og blomster. Og se på alle detaljene! Marihøner og maur som titter frem hvis du ser nøye på den.

Vi skal ha teppe på gulvet, taket skal males i Dempet Sort, veggene males i Frostrøyk og lister, dører og karmer får fargen Kassisk Hvit.

Jeg tenker også å kjøre på med gule gardiner som går til tapeten, og forelsket meg i dette oker/sennepsgule velour-stoffet fra Designers Guild. Fargen heter Ochre.

Tror dette blir så fint! Om noen uker håper jeg på å kunne begynne å male!

Hei og godt nytt år!
Plutselig var det en stund siden sist, her har dagene bare fløyet av sted siden nyttår. Tenk at vi snart er i februar allerede! Det betyr at det plutselig er bryllup og at vi virkelig burde begynne å få ting til å skje i huset!
Det er allerede litt over 2 uker siden vi hadde overtagelse på leiligheten. Det var ganske vemodig, men samtidig veldig godt. Vi er veldig klare for et nytt kapittel begge to – i enebolig!

Nå for tiden bor vi hos pappa mens vi pusser opp i huset. Vi har revet soverommet vårt og isolert på nytt. Andreas skal legge nytt elektrisk før vi kan gipse veggene.
De siste ukene har egentlig gått mest til riving på soveromsavdelingen i huset, og til innhenting av pristilbud. Kjøkken, viunduer i alle rom, gulv, +++ Viktig å holde tunga rett i munn med alt som skal gjøres!

Soverommet vårt har gått fra dette;

Til dette (foreløpig):

Vi har revet de plassbygde skapene, vegger, isolasjon og gulv (et lag parkett og to lag vegg-til-vegg tepper, samt sponplater!). Videre skal vi bytte verandadør og sette inn et vindu ved siden av den. Vi skal bytte sikringsskap (hei skrusikringer fra 1968!), Andreas skal legge skjult elektisk anlegg, vi skal gipse tak og vegger, sparkle, male, legge teppe på gulvet og legge nye lister. Mest sannsynlig bytter vi innerdørene også. Og alt dette kun på vårt soverom! ?
Vi får ta én ting av gangen – men heldigvis synes vi denne prosessen er like morsom begge to (selvom det ikke er til å legge skjul på at det er ganske slitsomt til tider også!).

Ha en fortsatt fin kveld, så håper jeg ikke det går like lenge til neste blogginnlegg!

Plustelig var det en stund siden sist! Det har vært en hektisk høst med mye som har skjedd. Vi har hatt mange visninger her i leiligheten og det er slitsomt å bo hjemme når det må være visningsklart til enhver tid! Men på en annen side så har det ikke vært så rent og ryddig på lenge – og i hvertfall ikke over så lang tid. Haha! Nå har vi solgt, og så smått begynt å rydde og pakke litt.

I huset så har det ikke skjedd så veldig mye. Men vi rakk heldigvis å drenere ferdig før snøen kom! Akkurat nå prøver vi å bestemme oss for gulv, da vi skal bytte ut gulvene i hele huset. På soverommene skal vi ha vegg-til-vegg teppe, og det har vi bestemt oss for. I de resterende rommene skal vi ha parkett. Og der sliter vi litt mer med å bestemme oss.

img_2266 img_2267
Vi liker gulv nr 2 og 3 fra venstre best. Her ser dere også teppet vi skal ha på soverommene.

I dag er det allerede 2. søndag i advent, og jeg har ikke begynt på julegavene enda! I tillegg har vi et rekkehus som skal pakkes ned og tømmes før midten av januar, så her gjelder det å henge i!
rebekka

På fredag var det allerede en uke siden vi overtok huset, og vi har kommet godt i gang med drenering allerede. Nå i begynnelsen er det nettopp dét som står høyest oppe på prioriteringslista, så vi rekker å bli ferdig før frosten kommer!

img_3211
img_3239img_3249img_3310img_3305

rebekka

Kjøkkenet ble pusset opp en gang på 90-tallet, og trenger en oppgradering. Her kommer vi til å legge nytt gulv, gipse vegger, bytte kjøkkeninnredning og vinduer.

Kjøkkenet har faktisk ingen hele vegger, på tre av veggene er det dører til henholdsvis vaskerom, spisestue og gang, mens den siste veggen har vindu. Så det kan bli en utofording å få til en god løsning med tanke på plass og innredning. Er det en ting jeg har veldig lyst til, så er det å plassere vasken under vinduet. Det  ser så koselig ut å kunne se ut av vinduet mens jeg vasker opp (rettelse – Andreas, jeg setter alt i oppvaskmaskinen ?).

90_1713407342 90_1780980288
Foto: finn.no

Jeg tenker lyse vegger, hvit eller grå innredning, marmor benkeplate, heltre gulv, intergrerte hvitevarer og detaljer i gull og messing.

rebekka

Vår nye stue er L-formet, har åpent til trappen ned, og skyvedør inn til kjøkkenet.
Her er planen å rive vegger, tak og gulv, for så å kunne legge skjult elektrisk anlegg før vi gipser.
Vi skal bytte vinduer og verandadør. Peisen er utrolig kul, så her tenker vi å sette inn en peisinnsats, og muligens pusse ned muren sånn at det blir en glatt overflate.

90_27417752 90_504748088 90_1352039736
Alle foto: finn.no

Jeg elsker de store vinduene i stua som slipper inn godt med lys. Jeg liker også at det er en naturlig romdeling for stue og spisestue-delen.
Nå gleder vi oss bare til overtagelse om 17 (!!) dager, så vi kan komme i gang med oppussingen ?

rebekka